Jätehuolto

Jätehuolto

Asemakaava-alueen jätehuolto

Asemakaava-alueella noudatetaan ns. sopimusperusteista jätteenkuljetusmallia, jossa kiinteistönomistaja tai haltija tekee sopimuksen järjestettyyn jätehuoltoon liittymisestä suoraan jätehuoltourakoitsijan kanssa puhelimitse tai sähköisesti.

Hirvensalmen kunta on tehnyt kuljetussopimuksen:

Lassila & Tikanoja Oyj
Takojankatu 5, 50150 Mikkeli
puh. 010  636 5000
www.lassila-tikanoja.fi

Haja-asutusalueen jätehuolto

Haja-asutusalueella voi tehdä sopimuksen suoraan jätehuoltoyrittäjän kanssa tai liittyä aluekeräyspisteen käyttäjäksi tekemällä sopimuksen Hirvensalmen kunnan kanssa. Aluekeräyspisteitä on 14 kpl. Aluekeräyspisteisiin liittyneitä kiinteistöjä laskutetaan kerran vuodessa Hirvensalmen kunnan toimesta. Aluekeräyspisteisiin ei saa tuoda käymäläjätettä, huonekaluja, patjoja tms. käyttötavaroita joille ei ole erillisiä kierrätysastioita ko. pisteellä, eikä rakennusjätettä. Kodinkoneiden vastaanotto kirkonkylän SER-keräyspiste os. Kangastie 4, muille aluekeräyspisteille kodinkoneita ei saa jättää!
HUOM; Kirkonkylän pisteeseen sopimuksellaan kuuluvat ja nimenomaisesti tähän pisteeseen jätemaksunsa maksavat:  molokkien avain on noudettavissa kunnanvirastolta viraston aukioloaikoina maksettua jätemaksua ja avainpanttia 20€ vastaan.

Uudet kirkonkylän aluekeräyspisteeseen liittyjät maksavat ensin jätemaksun avainpanttia hakiessaan.

Hirvensalmen kunnan jätehuoltomääräysten mukaan kaikki kiinteistöt ovat velvollisia liittymään järjestettyyn jätehuoltoon. Jätehuoltomaksusta vapautuminen ja jätehuoltomääräyksistä poikkeaminen edellyttää aina poikkeuslupamenettelyä.
Poikkeuslupaa jätehuollon järjestämiseen tulee hakea kirjallisella hakemuksella mikäli:
Haetaan vapautus järjestetyn jätehuollon maksusta (rakennus on käyttökelvoton) tai haetaan pidennettyä (yli 4 viikkoa) jäteastian tyhjennysväliä.
Vakinaisen kiinteistön Hirvensalmen kunnassa omistava hakee vapautusta Hirvensalmen kunnan alueella sijaitsevan vapaa-ajan asuntonsa jätehuoltomaksusta.
Poikkeuslupahakemuksia saa Hirvensalmen kunnan teknisestä toimistosta.

 

Hirvensalmen kunta on tehnyt sopimuksen jätteiden vastaanottamisesta Mikkelin kaupungin jätehuollon kanssa. Jätteiden vastaanottopaikka Mikkelissä:

Metsä-Sairila Oy:n lajittelu- ja kierrätyskeskus

Kiertotaloudenkatu 18 (ent. Metsä-Sairilantie 18), 50800 Mikkeli
Avoinna ma-pe klo 7.00 – 18.00,  puh, 040 351 8333
Asiakaspalvelu ma-pe 9-15 puh. 044 722 2300

Ajo-ohje: Kantatietä nro 62 (Imatra/Puumala) 3,5 km, jonka jälkeen vasemmalle Kiertotaloudenkadulle, tätä tietä 1,7 km ja olet perillä.

RINKI Oy:n kierrätyspisteet kotitalouksille Hirvensalmella os. Kangastie 4, sekä Halkorannankuja 1 (mm. kartongit, lasipakkaukset, metalli)
maksuton asiakaspalvelu kotitalouksille p.0800 – 133888 (ark. klo 7 – 21, la 9 – 18)

SER-Piste: Hirvensalmen kunnan alueella voi toimittaa maksutta kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (SER) kirkonkylältä löytyvälle vastaanottopisteelle  os. Kangastie 4.

Alueella on myös vaarallisten jätteiden (maalit, öljyt, liuottimet, patterit, akut) vastaanotto sekä muovi -ja kartonkipuristimet.

Kirkonkylän aluekeräyspiste kierrätykseen kelpaaville lajitelluille jätteille sekä vaarallisille jätteille on avoinna päivittäin klo 6:00 – 17:00.
Yhteydenotot tarvittaessa: Hirvensalmen Kiinteistöhoito Oy, puh. 0500 982867.

Rakennusjätteen toimitus  Metsä-Sairila Oy:n lajittelu- ja kierrätyskeskukselle.

Sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksesta voi sopia mm. :

Aki Raatikainen puh. 0500 907 246
Vientikone Oy/Markku Liukkonen puh. 0400 636858 sähköposti: vientikone@gmail.com
Rauno Marttinen puh. 050 5949082

HUOM! Tuukkalan jätepisteen maksujärjestelmä:
Tuukkalan jätepisteen sähköinen maksujärjestelmä tulee käyttöön ilmoitettua aikaa myöhemmin.
Tiedotamme maksujärjestelmästä tarkemmin maaliskuun 2023 aikana kunnan kotisivuilla.
Viime vuonna saatu koodi toimii edelleen.

Jätetaksa 1.1.2023

Hirvensalmi hinnat 1.1.2023

JÄTEILMOITUS

KOMPOSTOINTI-ILMOITUS

Jätehuoltomääräykset (PDF)