Jätehuolto

Jätehuolto

Asemakaava-alueen jätehuolto

Asemakaava-alueella noudatetaan ns. sopimusperusteista jätteenkuljetusmallia, jossa kiinteistönomistaja tai haltija tekee sopimuksen järjestettyyn jätehuoltoon liittymisestä suoraan jätehuoltourakoitsijan kanssa puhelimitse tai sähköisesti.

Hirvensalmen kunta on tehnyt kuljetussopimuksen:

Lassila & Tikanoja Oyj
Takojankatu 5, 50150 Mikkeli
puh. 010  636 8000
www.lassila-tikanoja.fi

Haja-asutusalueen jätehuolto

Haja-asutusalueella voi tehdä sopimuksen suoraan jätehuoltoyrittäjän kanssa tai liittyä aluekeräyspisteen käyttäjäksi tekemällä sopimuksen Hirvensalmen kunnan kanssa. Aluekeräyspisteitä on 14 kpl. Aluekeräyspisteisiin liittyneitä kiinteistöjä laskutetaan kerran vuodessa Hirvensalmen kunnan toimesta. Aluekeräyspisteisiin ei saa tuoda käymäläjätettä, huonekaluja, patjoja tms. käyttötavaroita joille ei ole erillisiä kierrätysastioita ko. pisteellä, eikä rakennusjätettä. Kodinkoneiden vastaanotto kirkonkylän SER-keräyspiste os. Kangastie 4, muille aluekeräyspisteille kodinkoneita ei saa jättää!
HUOM; Kirkonkylän pisteeseen sopimuksellaan kuuluvat ja nimenomaisesti tähän pisteeseen jätemaksunsa maksavat:  molokkien avain on noudettavissa kunnanvirastolta viraston aukioloaikoina maksettua jätemaksua ja avainpanttia 20€ vastaan.

Uudet kirkonkylän aluekeräyspisteeseen liittyjät maksavat ensin jätemaksun avainpanttia hakiessaan.

Hirvensalmen kunnan jätehuoltomääräysten mukaan kaikki kiinteistöt ovat velvollisia liittymään järjestettyyn jätehuoltoon. Jätehuoltomaksusta vapautuminen ja jätehuoltomääräyksistä poikkeaminen edellyttää aina poikkeuslupamenettelyä.
Poikkeuslupaa jätehuollon järjestämiseen voi hakea mikäli:
haetaan vapautus järjestetyn jätehuollon maksusta (rakennus on käyttökelvoton) tai haetaan kiinteistökohtaisessa keräilyssä pidennettyä (yli 4 viikkoa) jäteastian tyhjennysväliä.
Poikkeuslupahakemuksia saa Hirvensalmen kunnan teknisestä toimistosta.

Hirvensalmen kunta on tehnyt sopimuksen jätteiden vastaanottamisesta Mikkelin kaupungin jätehuollon kanssa. Jätteiden vastaanottopaikka Mikkelissä:

Metsä-Sairila Oy:n lajittelu- ja kierrätyskeskus

Kiertotaloudenkatu 18 (ent. Metsä-Sairilantie 18), 50800 Mikkeli
Avoinna ma-pe klo 7.00 – 18.00,  puh, 040 351 8333
Asiakaspalvelu ma-pe 9-15 puh. 044 722 2300

Ajo-ohje: Kantatietä nro 62 (Imatra/Puumala) 3,5 km, jonka jälkeen vasemmalle Kiertotaloudenkadulle, tätä tietä 1,7 km ja olet perillä.

RINKI Oy:n kierrätyspisteet kotitalouksille Hirvensalmella os. Kangastie 4, sekä Halkorannankuja 1 (mm. kartongit, lasipakkaukset, metalli)
maksuton asiakaspalvelu kotitalouksille p.0800 – 133888 (ark. klo 7 – 21, la 9 – 18)
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy – Rinkiin.fi

SER-Piste: Hirvensalmen kunnan alueella voi toimittaa maksutta kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (SER) kirkonkylältä löytyvälle vastaanottopisteelle  os. Kangastie 4.

Alueella on myös vaarallisten jätteiden (maalit, öljyt, liuottimet, patterit, akut) vastaanotto sekä muovi -ja kartonkipuristimet.

Kirkonkylän aluekeräyspiste kierrätykseen kelpaaville lajitelluille jätteille sekä vaarallisille jätteille on avoinna päivittäin klo 6:00 – 17:00.
Yhteydenotot tarvittaessa: Hirvensalmen Kiinteistöhoito Oy, puh. 0500 982867.

Rakennusjätteen toimitus  Metsä-Sairila Oy:n lajittelu- ja kierrätyskeskukselle.

Sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksesta voi sopia mm. :

Aki Raatikainen puh. 0500 907 246
Vientikone Oy/Markku Liukkonen puh. 0400 636858 sähköposti: vientikone@gmail.com
Rauno Marttinen puh. 050 5949082

_______________________________________________________

HUOM! Tuukkalan jätepisteen maksujärjestelmä:

Vuoden 2023 aikana saatu koodi umpeutuu 30.4.2024 ja tarvitsette uuden koodin, jonka saa maksamalla vuoden 2024 jätemaksun oheisesta linkistä. Kunta ei laskuta enää automaattisesti ja suoramaksuja ei myöskään siten muodostu.

Linkki Tuukkalan aluekeräyspisteen jätemaksuun:

https://varaus.asio.fi/onlinekalenteri/hirvensalmi/guest.php

Maksua varten tarvitsette sen kiinteistön osoitteen ja kiinteistötunnuksen, josta laskua maksatte. Kiinteistötunnus merkitään kokonaisuudessaan (alkaa Hirvensalmen kuntatunnuksella 097-).
(Oman kiinteistötunnuksen saa myös haettua kunnan karttapalvelun haun kautta esim. kiinteistön osoitetiedolla ja sitten valitsemalla aineistot kohdasta kiinteistörajat ja kiinteistötunnukset.)
Osoite karttapalveluun kunnan kotisivuilla:  https://kartta.hirvensalmi.fi/ 

Myös maksajan nimi, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite ovat pakollisia tietoja maksukenttään.

Maksu valitaan sen mukaan, maksatteko vakituisen vai lomakiinteistön jätemaksua. Vakituiset merkitsevät maksukohtaan sen henkilömäärän joka kiinteistöllä on asukkaita, kuitenkin enintään neljän hengen mukaan. Tämä tieto on myös kunnan kanssa tehdyssä sopimuksessa. Mikäli henkilömäärä muuttuu, on siitä ilmoitettava kunnan tekniseen toimeen, puh. 015-727 111 (vaihde).

Maksettuanne saatte koodin sähköpostiinne sekä puhelimeenne, jolla saatte portin auki. Koodi on voimassa aina seuraavan vuoden huhtikuun loppuun saakka. Mikäli kiinteistö vaihtaa omistajaa tuona aikana, uuden omistajan on tehtävä oma sopimus kunnan kanssa. Maksu suoritetaan ensisijaisesti linkin kautta. Mikäli maksu ei jostakin syystä onnistu, olkaa yhteydessä kunnan tekniseen toimeen.

_______________________________________________________

Jätemaksutaksa 1.1.2024

JÄTEILMOITUS

KOMPOSTOINTI-ILMOITUS

Jätehuoltomääräykset (PDF)

Jätehinnasto 2024