Liikuntapaikat

Toiminta-ajatus

Kunnan tarjoamat liikuntapalvelut tuotetaan kustannustehokkaasti käyttäjätahojen toiveet huomioiden. Kunnan liikuntapalvelut tuotetaan yhteistyössä alan eri toimijoiden kanssa siten, että ne edistävät jaksamista työelämässä ja selviytymistä arkielämässä, sekä tukevat nuorten fyysistä kehittymistä.

 


Liikuntapaikat

Urheilukenttä ja frisbeegolfrata (Kisatie)

Urheilukentällä on valmiudet monipuoliseen liikkumiseen. Ratakierros on 300 metriä pitkä ja etusuora on 100 metrin pituinen. Kentällä on mahdollisuus heittolajeihin ja pituus- ja korkeushyppyyn. Kenttä on avoinna kesäaikaan.

Kesäkuussa vakiovuorojen ulkopuolisina aikoina urheilukenttä, pukuhuoneet ja välineet ovat käytettävissä päivittäin klo 8-20. Pukuhuoneen aukiolon osalta tilannetta päivitetään heinä- ja elokuun osalta myöhemmin.

Yleisurheiluvuorot ja nurmikentän varaukset kesäajalla vapaa-aikatoimi puh. 0505964781 tai kunnanviraston neuvonta 015-727 111.

Urheilukentän käyttövuorot 1.6.-31.8.2024

 

Urheilukentän välittömässä läheisyydessä sijaitsee 18-väyläinen frisbeegolfrata. Frisbeegolfkiekkoja voi lainata kunnanviraston neuvonnasta.

2022 HIRVENSALMEN FRISBEEGOLFRATA ja ohjeet

Valaistut ladut ja pururata

Keskustaajamassa ja Tuukkalassa on valaistu pururata/latu. Valaistun reitin pituus keskustaajamassa on 2,5 km ja Tuukkalassa 1,2 km. Latureittiä keskustan tuntumassa on kaiken kaikkiaan 10 kilometriä.

Latukartta

 

Reitit

Tutustu lähialueeseen ja palveluihin pyöräillen. Pyöräilyreitteihin on koottu eri pyöräilyreittejä lähialueille hiekka- ja asfalttiteitä hyödyntäen. Kesällä 2023 kuntaan valmistui maastopyöräilyreitti.

Hirvensalmen maastopyöräilyreitti

Pyöräilyreitit kartta 2022

Pyöräilyreitit – Vinkkejä Google Mapsin käyttöön

 

Kunnassa on useita eri virkistysreittejä mm. kävellen kuljettavaksi, esimerkiksi Satulinnan reitti, Kalkkeron kierros ja Kissakosken luontopolku.

Kissakosken luontopolku

Kalkkeron kierros

 

Keskustaajamasta löytyy virtuaalinen MOBO-suunnistusrata:

Hirvensalmen MOBO-suunnistus

 

Alueen hienoja vesistöjä voi hyödyntää esimerkiksi meloen. Melontaoppaita saa kunnanviraston neuvonnasta.

Puulan vesistömatkailukartta

 

Koulukeskuksen liikuntasali ja kuntosali (Koulutie 5)

kiipeilyseinäLiikuntasali on koulun lisäksi järjestöjen ja yhdistysten käytössä. Liikuntasalivuorot jaetaan syksyisin. Liikuntasalissa on myös kiipeilyseinä

SDC11412Kuntosali on varustettu Normann–kuntosalilaitteilla ja siellä on n. 15 suorituspaikkaa. Soveltuu sekä voimanhankintaan, että kuntouttavaan toimintaan. Käyttömaksut ja tiedustelut kunnanviraston neuvonnasta puh. 015 727 111. Kuntosalimaksun voi maksaa myös e-Passilla taikka Smartumilla.

 

Koulukeskuksen alapihalla valaistu Liikunnallinen leikkialue ja aidattu tekonurmikenttä 50x30m pienpeleihin. Toiminnot ovat vapaassa käytössä kouluajan ulkopuolella.

 

tekonurmi kenttävaraus Elomaa

 

 

 

Tenniskentät ja kaukalo

 

Koulukeskuksen läheisyydessä sijaitsee kolme hiekkatekonurmipintaista tenniskenttää. Käytössä on kaksi tenniskenttää, varaukset kentällä olevaan varauskirjaan.

Tenniskentän varauskäytäntö

 

Talvisin paikalla on luistelukaukalo.

Kaukalon säännöt

 

Uimaranta

Kunnan yleinen uimaranta Roosin ranta sijaitsee keskustaajamassa. Toinen uimaranta sijaitsee Möhkösen alueella, Möhkösen uimaranta, osoite Möhkösentie 13 .

 

Seuratalo  (Pitäjäntie 9)

Seuratalon pieni sali on käytettävissä myös liikuntaan esim. jumpat, jooga, asahi health.

Seuratalon toiminnallinen tila – ohje